Kerstmarkt 2018 (zat 15 dec)

In 2017 organiseerden wij opnieuw de Ezels-Kerstmarkt en dit reeds voor de 29ste keer. Deze happening groeide, door de jaren heen, uit tot een echte ontmoetingsplaats van heel wat Kuurnenaren en van een groot aantal Kuurnse verenigingen. Het is eveneens de uitgelezen kans om de kas te spijzen van de vele verenigingen. Een 50 tal kraampjes werden geplaatst in een rechthoek rondom de markt van Kuurne.


Ook dit jaar werd er terug een kinderopvang of beter gezegd een kinder-knutsel-atelier georganiseerd. Pedro Colasse, ex Sire Koning Ezel, en zijn team zorgden er terug voor dat de kleinsten zich amuseren terwijl de ouders genoten van een hapje en een drankje.  Het kinder-knutsel-atelier was te vinden in de Klinker. 12 volwassenen begeleiden de kinderen in hun knutselactiviteit. De kinderen konden er hun eigen kerststal  met bijhorende figuren maken en versieren volgens hun eigen fantasie. Ze konden er een tafelvoetbalspel, een magische portemonnee, armbreien, kertkaarten en kadodoosjes maken. Indien ze met alles klaar waren of echt geen zin meer hadden in knutselen, maar mam en of papa waren nog niet terug, was er een mogelijkheid om eventueel een gezelschapsspel te spelen.

Tevens konden de kinderen genieten van warme chocolademelk, een muffins of cake, koekjes, snoepjes, fruitsapje, water en een ijsje. Dit alles voor een kleine bijdrage van €6. Wij deden dit voor kinderen vanaf het 1st tot en met het 6de leerjaar.


Bekijk HIER de foto's van de laatste editie.

Inschrijven voor deze editie kan vanaf halfweg oktober door HIER te klikken.


Voor de 7de keer werd er een wedstrijd georganiseerd. Een externe jury werd uitgenodigd om de kraampjes te beoordelen. Er werd gejureerd op uitstraling, kledij verkopers, aankleden van de stand, productkeuze en enthousiasme. De winnaar krijgt volgend jaar zijn kraampje gratis aangeboden.

Dit waren de winnaars van 2017

Winnaar:
Centrumschool Kuurne
Genomineerd:
Platse Doen
Genomineerd:
Woonzorg De Heilige Familie


Van de Kerstmarkt editie 2015 maakten we enkele beelden. 
Kies bij voorkeur voor 1080P HD kwaliteit om een beter beeld te bekomen.
Deze setting vind je onderaan rechts in de video player.

 

 

 

Logo Braderiecomité

Braderie Comité Kuurne
Maatschappelijke zetel
Weidenstraat 109
8520 Kuurne
Voorzitter Benedikt Devos
Tel: 0472/45 59 73
Fax 056/72 70 62
Ond.Nr. BE 0848.808.002

Rek.Nr.:
738-0365019-30

Iban BE15 738036501930
Bic: KREDBEBB

Nieuw op de site:

22/03:
Informatie voor marktkramers

10/03:
ArtMarkt Zomerbraderie

© Selectwebservices